Helpdesk & sales:
DutchNL : +31 10 89 00 070
EnglishUS : +1 800 482 6910
GermanDE : +49 69 2573 787 09
0
Uw winkelwagen is leeg.

Heeft u een vraag? Of heeft u hulp nodig bij uw bestelling?
Neem dan contact op met onze support afdeling .

Language
Windows server migratie
Sinds de introductie van Windows Server 2003 heeft technologie zich met ontzettend grote sprongen ontwikkeld. De moderne samenleving is meer dan ooit verbonden en vrijwel alle informatie is beschikbaar op een mobiel apparaat. Dit vraagt om een geheel nieuwe benadering van database management en het verbinden van systemen en mensen. Door deze ontwikkelingen zal Microsoftstoppen met de support voor Windows Server 2003. Bedrijven die momenteel nog Windows Server 2003 gebruiken zullen de komende tijd serieus stappen moeten maken om hun platform te migreren om de volgende redenen:

No
security updates
Alleen al in 2013 zijn er, in de periode van verlengde support, 37 kritische updates uitgebracht voor Windows Server 2003/R2 Na de end-of-support datum zullen er geen beveiligingsupdates meer worden ontwikkeld of uitgebracht.
No
compliance
Het gebrek aan overeenstemming met verschillende standaarden en regulaties kan desastreus zijn voor bedrijven. Dit kan verschillende regulerende industriestandaarden omvatten waarvoor geen compliance behaald kan worden na Windows server 2003 end of life.
No
safe haven
Alle servers die draaien met Windows Server 2003/R2 worden beïnvloed. Zowel gevirtualiseerde als fysieke instances met Windows Server 2003/R2 zijn dan kwetsbaar. Veel applicaties zullen niet meer worden ondersteund zodra het besturingssysteem niet meer ondersteund wordt. Dit betreft alle Microsoft applicaties inclusief Microsoft Small Business Server (SBS) 2003 servers.
No
savings
Alles houden zoals het is zal uiteindelijk veel meer kosten dan migreren. Onderhoudskosten voor verouderde hardware zal ook toenemen en u zult goed moeten inversteren in intrusion detectiesystemen, geavanceerde firewalls, netwerksegmentatie en andere beveiligingsmaatregelen. Dit alles om uw Windows server 2003/R2 servers te isoleren. Zelfs hier na kan uw veiligheid niet met zekerheid gewaarborgd worden.

Windows server migratie is cruciaal

Een migratie van Windows Server 2003naar een meer geavanceerd platform als Windows Server 2012 is cruciaal, omdat het einde van de ondersteuning voor Windows Server 2003 grote gevolgen zal hebben. Zo zullen nieuwe veiligheidsproblemen niet worden Microsoft worden opgelost. Dit maakt het platform en uw bedrijf extra kwetsbaar voor aanvallen van virussen en hackers. Afgezien van de veiligheidissues kan het uitstellen van de Windows server migratie leiden tot compliance problemen. Ook zullen bedrijven, die niet bereid zijn om te investeren in de migratie van hun Windows Servers, geconfronteerd worden met aanzienlijke kosten voor extra ondersteuning vanuit Microsoft.

Plan uw Windows server migratie

Enterprises moeten hun Windows server migratie plannen voor 14 juli 2015. Dit is de datum waarop Microsoft de ondersteuning voor Windows Server 2003 definitief zal stoppen. Beveiligingsupdates en ondersteuning voor technische problemen zullen na deze datum niet meer plaatsvinden. Er zullen ook geen software updates meer worden uitgebracht. Volgens Microsoft zal hierdoor het besturingssysteem van de server niet langer veilig zijn na 14 juli 2015. Organisaties die niet investeren in een migratie van hun Windows server zullen geconfronteerd worden met veiligheids- en compliance problemen die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de IT-omgevingen van deze organisaties.

Laat i3D.net u helpen

Als een Microsoft COSN partner kunt u vertrouwen op onze expertise omtrent migratietrajecten. Wij zijn in staat om uw IT omgeving op de meest effectieven en efficiënte manier te migreren. Onze ervaring met complexe migraties is samen te vatten in de volgende punten:

  • We geven extra aandacht aan beveiligings- en compliance risico’s

  • Wij helpen u kritisch te kijken naar het inefficiënt inzetten van tijd, resources en financiële middelen aan het onderhouden van verouderde hardware en software en andere technologieën en diensten die Windows Server 2003 ondersteunen.

  • Met onze diverse ervaring zijn wij instaat om oplossingen aan te dragen die uw situatie vereist om, ongeacht in welke fase u zich bevindt, efficiënt te kunnen migreren.
  • We kunnen u helpen met de flexibiliteit die hybride Cloud diensten te bieden hebben.

  • Als een internationale IaaS provder kunnen wij u assisteren en/of adviseren in alternatieven voor traditionele on-premises infrastructuur inclusief de uitgebreide onderhoudsvoorwaarden die het met zich meebrengt. Wij kunnen u assisteren in de shift van een capital expenditure naar operational expenditure model.

  • Migreren naar een schaalbare infrastructuur biedt u de flexibiliteit in de veranderende organisatorische behoeften en prioriteiten.

Positieve veranderingen

Een Windows server migratie vergt een aanzienlijke investering, maar tegelijkertijd heeft het ook vele positieve gevolgen voor de manier waarop bedrijven gegevens opslaan en hun workload organiseren. Hierdoor zult u op de lange termijn genieten van kostenbesparingen, een veilige IT omgeving en verbeterde prestaties, evenals een verhoogde mate van schaalbaarheid en Cloud ondersteuning. Uw Windows server migratie vooruit plannen is van het grootste belang. Wij zijn een toonaangevende managed hosting aanbieder die u bij uw Windows server migratie kan ondersteunen.

Microsoft COSN Partner

i3D.net is één van de dertien Nederlandse COSN partners. Dit partnerprogramma van Microsoft bestaat wereldwijd uit slechts tachtig serviceproviders die hybride cloudoplossingen bieden op basis van Microsoft technologie. Wij zijn de enige Nederlandse COSN partner met een wereldwijd hybride Cloud aanbod. Doordat Microsoft de lat zeer hoog legt staat dit partnerprogramma internationaal zeer hoog aangeschreven en dient het als standaard in de hybride-Cloud dienstverlening. Red Cloud is volledig geschikt voor de hybride Cloud. Deze stelt bedrijven in staat om afzonderlijke onderdelen van een IT omgeving (bijvoorbeeld on-premise, bare metal en colocated hardware) met elkaar te verbinden zodat applicaties daar kunnen draaien waar ze het beste presteren.